Saturday, January 14, 2012

Kulisside taga

Lavatagune ettevalmistus lärm oli vakatanud. Aeg oli lavele minna. Voldemar hingas sügavalt sisse ja astus oma värisevatel jalgadel lavale prožektori valgusesse. Ta pilgutas silmi, lasi pilgul üle publiku käia ja pöördus siis oma lavapartneri poole, astudes temaga kontakti, kõneledes temaga. Ta elas ja hingas sel hetkel ainult oma rolli, kadudes hetkeks sellest maailmast. Kadudes oma elust. Poole tunni pärast astus ta juba lavalt ära. Ta vajus lava taga diivanile ja üritas mõelda oma äsjasele esinemisele. Ta ei mäletanud midagi. Ta oli olnud tol hetkel keegi teine, ta ei teadnud täpselt mida ta teinud oli. Kõik oli nii umbkaudne, kõik oli hägune mälestus. Mõne aja pärast ilmus ka tema partner lavalt ja istus tema kõrvale naeratusega maha.
"Sa olid suurepärane, Voldemar!" hõikas ta välja ja kiskus oma kostüümi juurde kuuluvaid kindaid käest.
Voldemar vaid mühatas vastuseks. Ta lihtsalt ei osanud rohkemat kommenteerida.
"No mis on nüüd. Esinemine võttis su nii läbi?"
Voldemar vaid muigas selle, tõusis oma istmelt ja liikus edasi suitsuruumi poole, kus lavatöölised parasjagu omavahel roppe anekdoote vahetasid. Ta süütas sigareti ja toetus vastu ühte kahest sambast, mis suitsuruumis ilutsesid. Lavatöölised ei pööranud Voldemarile tähelepanu, täpselt nagu tema neile mitte.
Mees kõõritas oma silmi ja jälgis aeglaselt hõõguvat sigaretiotsa. Suits tõusis aeglaselt õhku ja Voldemar sulges oma silmad, hingates paksu õhku koos tubakasuitsuga sisse.
   Järsku kostis kellegi kiljatus. Voldemar viskas oma sigareti ära ja jooksis suitsuruumist välja, et näha mis toimub. Diivanil, kus ta veel hetk tagasi istunud, lamas vereloigus tema lavapartner. Tema ümber olid kogunenud juba teised näitlejad, naised hüsteeriliselt nutmas ja mehed süngete nägudega seda kohutavad vaatepilti jälgimas. Lõpuks taipas keegi siiski politsei ja kiirabi kutsuda, kes ka üsna varsti saabusid.
Voldemar jälgis seda kõike oma kohale kivistunult, kuniks politseinikud tal kaugemale käskisid minna, kuid mitte liiga kaugele. Neil olevat talle veel küsimusi esitada.

No comments:

Post a Comment