Wednesday, July 8, 2009

Reinchardi Kool - V Taaskohtumine

Niipea kui Maki sinaka kumaga põrandale maandus, kadus aken tema seljataga. Siin toas ei paistnud olevat midagi vaatamisväärset, nii et ta otsustas koheselt vastas seinas olevast uksest läbi minna. Ta jõudis vaevu lingi alla vajutada, kui uks lahti löödi, sellise jõuga, et Maki tagasi vastas seina lendas. Üks nooruk, puuront käes, tormas tuppa sisse ja kohe Maki juurde ning hakkas Maki taskuid läbi otsima, vaatamata Maki rusikate pretentsioonidele. Ühest Maki taskust tõmbas nooruk välja hõbevõtme, mille olemasolust Maki isegi teadlik ei olnud. Mees näis olevat võtmest hirmutatud ning ta pillas selle maha, joostes ise tagasi ukse juurde karjudes.
Tule siia, tule siia! Sellel nolgil on võti!"
Järsku tundis Maki oma näol tuulehoogu ja tema ette ilmus noor mees, tumedate läbitungivate silmade ja mustade kräsus juustega. Mees oli kas latiino või väga hästi päevitanud. Ta vaatas mõrvarliku pilguga Makit, kes ennast tihedalt vastu seina surus, lootes sealt läbi vajuda. Siis muutus mehe pilk järsku palju leebemaks ning ta lükkas õrnalt Maki blondid lokid tema näo eest.
"Maki? Maki Tenesewa?"
Maki haaras mehe käest kinni, kuid õrnalt, et mitte talle haiget teha. Ta vaatas segaduses pilguga mehele otsa. Kes ta on? Kust ta Maki nime teab? Nägu tuli Makile tuttav ette, aga kust? Ja siis see tabas teda. Poiss tema klassist, tema naaber, poiss kes kadus saladuslikult.
"Ricardo?"
Mees naeratas ja aitas Maki püsti.
"Nii et sa ikka mäletad veel."
Ta viipas oma kaaslasele, et see lähemale tuleks.
"Greg, see on Maki Tenesewa..."
Kõik edaspidine oli summutatud valjude raksude poolt, kui põrand, seinad ja lagi pragunesid ning tuba täitus koheselt veega. Maki kaotas Ricardo silmist, kuid kuulis veel ennem teadvuse kaotamist tema summutatud karjet.
"Maki!"

No comments:

Post a Comment