Sunday, February 12, 2012

Komissar Raja - 2

Raja ärkas hommikul oma telefoni äratuskella peale. Ta oli endiselt tugitoolis ja telekast tuli miski hommikune tervitussaade. Mees tõmbas käega korra üle näo, heitis pilgu oma käekellale ja tormas siis uksest välja. Tema naine jõudis veel vahetult ennem tema uksest välja astumist oma pea köögist välja pista ja hõigata: "Tiit! Kuhu sa lähed?"
Jaoskonda jõudes ootas teda tema laual juba kaks öist aruannet ja aurav tass kuuma kohviga. Raja vaatas naeratusega inspektor Järvela poole, kes istus koos teiste inspektoritega toa eespoolses otsas ja arutas mingi dokumendi kohal midagi koos kahe oma kolleegiga. Ta tõstis korraks pea ja kui ta komissari nägi, siis ta lehvitas talle natukene arglikult ennem kui tagasi vestluse poole pöördus.
Raja istus oma laua taha, rüüpas suure sõõmu kohvi ja tegi aruanded lahti. Ta veetis esimesed tund aega tööl neid lugedes, joonides mõned sõnad alla, kuid lõpuks jõudis ta siiski järeldusele, et neist ei ole ka mingit suuremat abi.
Järgmised kaks tundi oli Raja küürakil laua taga ja luges läbi kõiki eelnevaid aruandeid, oodates, et iga hetk talle mõni uus juurde toodaks. Vahel kirjutas ta midagi oma märkmikusse ülesse, kuid tõmbas need kõik pea koheselt maha. Sellel juhtumil puudusid igasugused seosed.
"Härra komissar?"
Raja vaatas ülesse ja jällegi oli tema ees see noor blondiin, inspektor Järvela.
"Jah, inspketor?"
"Juhtumis ei ole hetkel muutusi. Te olete väsinud. Palun, tulge sööge lõunat minuga."
Raja vaatas tüdrukule silma, siis aruandeid enda ees, pööras siis pilgu tagasi tüdrukule ja naeratas.
"Olgu. Sa veensid mind."
Raja tõusis laua tagant, võttis oma jaki kaenlasse ja kõndis koos Järvelaga jaoskonnast välja.
Nad sõitsid lähedal olevasse kiirtoidurestorani, see oli Raja nõudmine, sest ta tahtis kiirelt tagasi tööl olla.
Raja ja Järvela istusid laua taga ja vaatasid teineteisele otsa.
"Komissar, te teete endale selle juhtumiga liiga. Te peaksite rohkem puhkama. Me ei taha, et ka teie ära sureksite ju ometigi."
"Kui me selle tõpra vähemalt ennem kätte saame siis pole vahet."
"Mina oleksin küll kurb kui teid enam jaoskonnas poleks, komissar Raja."
"Palun, Järvela, ütle mulle Tiit."
"Olgu. Teeme nii, Tiit."

No comments:

Post a Comment