Wednesday, September 7, 2011

Lühike poliitiline ventilatsioon

Me kõik teame, et ega meie riigi poliitikas kõik korras ei ole, kuid siiski ei paista ekegi sellest eriti välja tegevat. Me ei näe inimesi tänavatel õigust nõudmas ja ega, kui ausad olla, siis ei näe me ka poliitikuid omavahel selle kõige pärast just väga tülitsemas.
Jah, tõesti, Eesti Kaistepolitsei on viimastel aastatel rohkem tegutsema hakanud, kuulates rohkem pealt korruptsioonikahtlusega poliitikute telefonikõnesid ja sooritades ka mõned vahistamised, kuid me peame tõele näkku vaatama: see ei aita. Mõne ametniku vahistamine ei muuda midagi, kui tema asenduseks astub ametisse täpselt samasugune korrupeerunud paberitööline.
Mis oleks selle probleemi lahenuds? Meil on vaja noori inimesi, kes julgevad välja öelda mida nad näevad ja selle peale ka tegutsevad.
Kas ei vaja Toompea natukene tuulutamist, veidikene värksemat õhku? Kas Stenbocki majja poleks vaja uut tooli?
Aga meil ei ole seda kõike kusagilt võtta. Enamuses hoiduvad noored poliitikast, tahtmata sellest isegi midagi kuulda. Poliitika on läbikulunud mänguplats, kuhu noored tegijad vanu ja seniilseks muutuvaid vanureid segama ei taha minna. "See on ju liiga keeruline protsess."
Võibolla peaks need noored tegijad kõik ühte kohta kokku tooma ja laskma neil koostada Uus Eesti Riik?
Kas seda kõike on üldse vaja? Meie poliitika võib olla omadega samblikus (või samblasse kasvanud), kuid kas see kõik on siis nii halb, et vajab kiiret ja lõpliku välja vahetamist?
Tegelikult ei ole ju Eestis halb elada. Tegelikult sulle ju meeldib siin.
Ehk ongi kõige parem lasta asjadel oma rada minna?

Kauri Kaljuste

1 comment:

  1. Muide, kui tahad bioloogia eksamit teha, siis ürita selgeks saada selleks ajaks, et samblik ja sammal ei ole üks ja sama asi. Üks neist on seene sümbioos vetikaga ja üks on taim :P.Pwned.

    ReplyDelete